Елементи на съдебна реформа в сферата на Конституцията са необходими.

...
 
Елементи на съдебна реформа в сферата на Конституцията са необходими.
Коментари Харесай

Георги Първанов: В проекта за Конституционни промени бяха изсипани, като яхния всякакви идеи

 

„ Елементи на правосъдна промяна в областта на Конституцията са нужни. Правили сме 5 промени, три от тях се случиха по мое време. В настоящия план за Конституционни промени бяха изсипани като яхния всевъзможни хрумвания. “  Това съобщи Георги Първанов, президент на България 2002-2012 година в ефира на  NOVA NEWS.

„ Има забележим блян да се пипнат пълномощията на президента, да се орежат и правата на кметовете, които са може би най-стабилната власт. Само който не познава какъв брой е мъчно да се откри първокласен кмет, може да си разреши сходна мярка ”, добави той.

Според него е нужно да се изчистят препоръчаните промени за кметските пълномощия.

„ За мен е ненадейно и подозрително от позиция на крайния резултат премахването на служебния кабинет. Един кабинет, който се е провалил, който може би ще бъде неодобрен при избор на съмнение, би трябвало да бъде оставен да прави изборите. В това число и с някои вътрешни министри, които видяхме по какъв начин вършат самия механизъм и действително осъществяването на изборния развой. Това е явна офанзива против президента. Не бива поради мръсната вода да изхвърляме и легена ”, сподели Първанов.

Според него промяната на националния празник е неприятен знак, знак на неприятна национална политическа просвета. „ 24 май е доста хубав, прочувствено зареден празник, само че 3 март е знак на началото на възраждането на българската държавност. В множеството европейски страни нормално националният празник е обвързван с държавността. След 3 март се основава българската Конституция. Същата тази Русия ни подарява Белгийския вид конституция, в случай че щете даже с герба и „ Съединението прави силата ” ние заимстваме от Белгия. След това се основава Българската войска, Министерство на вътрешните работи, основава се нова съвременна българска страна ”, изясни Първанов.

„ Не ме интересува. Горд съм, че съм паралелно до Хенри Кисинджър ”. Така Георги Първанов отговори на въпроса дали се усеща заплашен от включването на името му в листата на украинския уебсайт „ Миротворец ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР